Kanchenzonga, Trekking in the Indian Himalayas

Yuksom is very near to the second highest mountain of the world: Kanchenzonga or as the local people call it: Sleeping Buddha. It’s more dan 8,5 kilometre high. The whole area is a beautifull national park.

woensdag 29 oktober 2008

11 oktober 2008 Cruz del Condors

Vandaag naar een uitkijkpunt met de condors geweest, ze kwamen vlakbij. Dus wat dat betreft is de moeite niet voor niets geweest want het uitkijkpunt lag hoog in de bergen. Het was daar erg warm en in peru heb ik nog niet zoveel toeuristen gezien als hier bij deze Cruz del Condors. Blijkbaar komen hier alle toeristen waaronder Czech, nederlanders en ook veel fransen en af en toe een verdwaalde italliaan.

Terug misten we de bus maar konden we nog een lift krijgen van een aantal zuid afrikaneen. Deze mensen hadden deze dag het taxi-busje volledig afgehuurd.
Deze Zuid Afrikaners uit Pretoria vonden het buitenland maar duur, niet zo vreemd want de RAND staat erg laag. Hun kinderen, die ook in het busje zaten, waren al geemigreerd naar Londen en werkten daaar nu. Zij, als gepensioneerden, bleven nog in Pretoria maar veel jongeren hadden het land al verlaten. Alle banen gingen immers, gekwalificeerd of niet, naar de zwarten toe.

De betrokken personen waren erg goed op de hoogte van de geschiedenis van de streek. Ze waren ook naar Puerto Menaldo geweest en daar erg van onder de indruk..helaas was dit een ervaring die we later niet zouden delen.

Later die dag eten we nog gevulde cactus met een aantal Czech mensen. Deze mensen hadden wel goede fotos gemaakt van de Condors. We hebben ze nog wel ons adres gegeven..maar helaas niets meer van ze gehoord.

Vandaag gaan we weer terug naar Arequipa en heb ik toch nog twee posters gekocht van de condors. tot mijn vebazing was het zware kwlaitiet fotoafdruk, geplastificeerd en al,
ik moet overigens zo in gaan pakken, om twee uur nemen we de bus.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage