Kanchenzonga, Trekking in the Indian Himalayas

Yuksom is very near to the second highest mountain of the world: Kanchenzonga or as the local people call it: Sleeping Buddha. It’s more dan 8,5 kilometre high. The whole area is a beautifull national park.

donderdag 9 maart 2017

How smart meters can be used to improve your energy consumption




IPSUM levert bedrijven (B2B) 15% tot 20% energiebesparing op door als enige ter wereld real time inzicht te geven in stroomverbruik op apparaat-niveau. Ipsum vindt alle individuele energie-gebruikers binnen een kantoor. 

Bij de klant wordt een sensor in de meterkast geplaatst. Deze sensor verstuurt continu meetgegevens via internet naar de IPSUM Back End. 
De meetgegevens worden, via een uniek algoritme, ontleed naar individuele apparaten en verbruik. 
Dit verbruik wordt via internet/App real time toegankelijk gemaakt voor de klant.
Op die manier ziet een klant eenvoudig het exces verbruik en de mogelijke oplossingen voor besparen. 

Bedrijven kunnen met deze informatie gericht actie ondernemen en daarmee hun besparingen realiseren

Met het installeren van slechts 1 sensor in de meterkast (20 minuten) valt IPSUM haar klanten totaal niet lastig en kunnen bedrijfsoperaties gewoon doorgaan.

Ipsum doet dit ook voor een Smart Meter hetgeen consumenten helpt met bewuster energie gebruik en wellicht structurele besparingen.

Innovatief karakter
De bestaande algoritme oplossingen zijn anno nu niet krachtig genoeg of verbruiken teveel data. Tevens kunnen de huidige algoritmes geen low-power apparaten onderscheiden.
Bestaande oplossingen zijn bovendien alleen geschikt voor consumenten toepassingen.

Het IPSUM algoritme is ontwikkeld om inzicht te bieden in het verbruik in complexe situaties, bijvoorbeeld een compleet kantoor of een winkel. 
• Hierdoor kan IPSUM apparaten identificeren die compleet hetzelfde zijn en zelfs op hetzelfde moment aanstaan (bijvoorbeeld TL-lampen van dezelfde Wattage). De hoeveelheid apparaten is daarbij geen beperking
• Het algoritme gebruikt heel weinig data waardoor de oplossing extreem schaalbaar is. Daardoor is vergelijken en benchmarken goed mogelijk. Dit soort vergelijkingen helpen klanten nog meer te besparen.
• Vanwege de beperkte hoeveelheid data die nodig is, is het algoritme snel in gebruik en kan het heel snel resultaat gerichte feedback geven (binnen10 seconden). Hierdoor kan men daadwerkelijk het gedrag gaan veranderen (een gebruiker feedback geven over de gedane actie is essentieel bij het veranderen van gedrag!!)
• Het algoritme is krachtig qua analyse en kan werkelijk alle apparaten vinden, van LED-lampje tot Airconditioning (HVAC) en alles er tussen in.
• Het algoritme is in staat om stand-by power te detecteren. Stand-by verbruik is een absolute killer voor wat betreft energie besparingen.
• Het algoritme is in principe ook toepasbaar op geheel andere situaties (medische wereld)

Het IPSUM algoritme is ontwikkeld om vanuit een Back-End te functioneren hetgeen hoge eisen stelt aan de functionaliteiten. Huidige algoritme oplossingen zijn niet back-end based aangezien met teveel data nodig heeft om tot conclusies te komen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage