Kanchenzonga, Trekking in the Indian Himalayas

Yuksom is very near to the second highest mountain of the world: Kanchenzonga or as the local people call it: Sleeping Buddha. It’s more dan 8,5 kilometre high. The whole area is a beautifull national park.

woensdag 29 oktober 2008

23 oktober Puerto Menaldo

Hoi, Ik heb nog maar vijf minuten internet tijd, dus ik zal even flink doortikken. We zitten nu in Puerto Menaldo tegen de boliviaanse grens aan. Het is erg lasitg hier iets geregeld te krijgen, en daarnaast is het erg duur. we hebben nu twee dagen een boot gehuurd voor 100 dollar maar eigenlijk bar weinig gezien.
Dat is wel een grote teleurstelling omdat veel mensen dit het hoogte punt van hun reis vonden. Daar is bij ons geen sprake van. We hadden gehoopt op dagjestocht te kunnen en allerlei dingen te kunnen bezoeken terwijl we gewoon in ons Hostel il heb nog maar vijf minuten internet tijd, dus ik zal even flink doortikken. we zitten nu in puerto menaldo tegen de boliviaanse grens aan. het is erg lasitg hier iets geregeld te krijgen, en daarnaast is het erg duur. we hebben nu twee dagen een boot gehuurd voor 100 dollar maar eigenlijk bar weinig gezien.

In Bolivia of beter gezegd de Pantanal, Brazilie, Drie jaar geleden was het echt stukken beter en goedkoper, daar zag je echt wat. In een uur zag je daar meer dan hier met een hele dag varen.


Al hoewel meer mensen toegeven in de Pantanal meer te zien dan in het oerwoud is het niet helemaal eerlijke vergelijking, want de Pantanal is geen oerwoud omdat de bomen weg zijn. Veel mensen die vanuit de Pantanal naar bijv Cristalino in Brazilie kwamen hadden dezelfde ervaring. Vogelen in de Pantanal is gemakkelijk, want het is verschrikkelijk open. Je ziet dus ook allemaal open terrein vogels (op wat uitzonderingen na in de gallery forests). In het oerwoud is het vaak veel meer zwoegen want de bomen en bladeren zitten in de weg. Het bos is dicht, veel vogels zitten hoog en je kunt bijna niet zonder geluidsapparatuur om je vogels te zien te krijgen.
Cristalino ligt in het uiterste noorden van Mato grosso (Pantanal ligt in het zuiden van Mato grosso).




WEl hebben nu wat Hoatzins (Opisthocomus hoazin) gezien, een soort primitieve vogel met klauwen aan zijn vleugels. Vroeger werd hij tot de hoendervogels gerekend, en nu vaak tot een aparte orde, Opisthocomiformes. De precieze verwantschap is zeer omstreden. Hij komt voor in de Amazonebekken en is vaak in bomen te vinden. Hij is bruin/zwart van kleur en lijkt wat op een hokko. De jonge vogels hebben klauwtjes aan hun vleugels, waarmee ze beter in bomen kunnen klimmen. De klauwen duiden echter niet op een nauwe verwantschap met Archaeopteryx of andere oude vormen met klauwen: ze zijn een terugkering naar de oude toestand. De Hoatzin is hiermee een voorbeeld van een diersoort die de Wet van Dollo ontkracht.
Daarnaast nog een Capybara en een aantal zwarte kaaimannen. Deze laatste schijnen erg zeldzaam geworden te zijn. Dit laatste lijkt wat overdreven te zijn. Je moet ze vooral snachts gaan zoeken..want dan worden ze actief.

De reuzenvisottter, die we waarsch ook al in de pantanal gezien hebben, ontbreekt nog op ons lijstje. ook apen zien we slechts zeer summier al heeft onze gids wel apen gezien en gehoord. In dieren tuinen zien we overigens genoeg apen maar in de bewoonde wereld worden de apen nog gegeten, dus vlak langs de rivier zullen ze wel erg zeldzaam zijn.

Marcel is nog steeds ziek en vandaag werd het slechter. we zijn daarom naar het ziekenhis geweest maar daar isniets uitgekomen. De longfoto liet niets zien (zowel ik als marcel moeten er vaak en lang hoesten snachts).
marcel eet weinig tot nites, alleen soep. Doet me denken aan Bolivia, toen ik ook de hele reis ziek was. Wel vreemd dat andere mensen tijdens hun reisverhalen het hier helemaal niet over hebben.

Er heerst hier, in tegenstelling tot de verhalen, helemaal geen malaria. Het laatste geval schijnt vijftien jaar geleden geweest te zijn. Wat dat betreft vreemd dat hier zoveel voor gewaarschuwd wordt. In de Pantanal en in Madidi werd volgens mij ook niets geslikt.

1 reacties:

  • Op 29 januari 2009 om 01:19 , Blogger Kanchenzonga zei...

    http://www.explorersinn.com/


    Met een inlandse vlucht zijn we vertrokken van Lima naar Puerto Maldonado. Daar werden we opgewacht door medewerkers van Explorer's Inn, die ons per bus en boot naar Explorer's Inn hebben gebracht en een week later weer terug naar Puerto Maldonado. Van daaruit zijn we per bus naar Cusco gereisd. Dit laatste is geen aanrader: het duurt lang, het is koud en tochtig, de weg is slecht van kwaliteit en je ziet niets, aangezien de bus vooral 's nachts rijdt. 't is wel goedkoop.

    Tambopata National Park in zuidoost-Peru. Dit schijnt met meer dan 180 soorten een van de soortenrijkste plekken op deze planeet te zijn..

    We waren er maar enkele dagen, leidde de minstens zo spectaculaire vogelpopulatie wat af en werkte het weer ook niet heel erg mee, dus mijn persoonlijke teller bleef net boven de 20 soorten al steken. Overigens bevonden zich onder die 20 wel mooie soortjes als Chalcopteryx rutilans en Microstigma anomalum.

    http://www.explorersinn.com/

     

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage