Kanchenzonga, Trekking in the Indian Himalayas

Yuksom is very near to the second highest mountain of the world: Kanchenzonga or as the local people call it: Sleeping Buddha. It’s more dan 8,5 kilometre high. The whole area is a beautifull national park.

donderdag 30 oktober 2008

22 oktober Cusco - Puerto Menaldo

's Ochtends laten we een station taxi komen, rapide, want uiteindelijk is de tijd toch sneller gegaan dan we dachten. Dit kost 8 soles..dus toch ruim meer dan wat we eerst redelijk of goedkoop (3 soles) dachten. Die 3 soles is dan blijkbaar echt laag. Tijdens onze aankomst bleek een taxichauffeur niet eens onder de prijs van 10 soles te willen gaan zitten..maar mogelijk wist hij niet hoe je bij ons hotel moest komen..want dat is inderdaad erg lastig.
Gelukkig weet deze gebelde taxichauffeur dit wel. Om echter weg te komen moet hij door het zeer touristshce nauwe straatje weer achteruit rijden..en dat gaat niet zo snel..!! In Nederland zou een dergelijke straat al lang afgesloten zijn voor verkeer..tercht overigens denk ik. We zagen ook al eens twee vrachtwachtens marteleen op de steile hellingen..de ene met tot 4m hoog opgestapelde coca cola flessen..de ander volgestord en zwaar beladen met aarde. Na een half uur waren ze elkaar gepaseerd.

De eerste schok begint al op de Terminal, ook hier werken de geldautomaten niet. De avond van te voren waren ook al de geldautomaten van Banco American buitenwerking voor de buitenlandse pasjes. We zagen inlanders nl wel gewoon met geld bij de automaat vandaan lopen.
We sturen nu onze pakketjes op van Cusco naar Lima. Al hoewel ik het toen wat overdreven vond is het later toch wel handig dat we met een paar kilo minder bepakking zitten. Voor 13 soles komt het aan in Lima..waar de vader van Lisbeht het weer helemaal op moet gaan halen bij de terminal...en daar voel ik me wel wat bezwaard over. De verzender van DHL schat gewoon het gewicht van het pakket en aan de hand daarvan moet je betalen. Op zich is 13 soles nog best veel..voor 30 soles krijg je een zitplaats en mag je ook een stevige hoeveelheid bagage meenemen in de autobus.
Overigens lezen we later nog over een ongeluk om vier uur sochtens met een autobus waar bij een Duits meisje overlijd. Gelijk worden allerlei adviezen gegeven om niet s nachts te rijden..maar de reizen duren zo lang..dat dat haast niet te doen is.

Daarna stappen we in de Airbus 319, een verkorte versie van de Airbus 320. Voor zover ik weet verloopt de landing goed, al vind ik die kleine toestellen toch nooit zo rustig landen.

1 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage