Kanchenzonga, Trekking in the Indian Himalayas

Yuksom is very near to the second highest mountain of the world: Kanchenzonga or as the local people call it: Sleeping Buddha. It’s more dan 8,5 kilometre high. The whole area is a beautifull national park.

donderdag 30 oktober 2008

25 oktober Puerto-Cusco-Lima

Op de terugweg vliegen we weer met LAN uit Chile. Naast mij zit een Jood die benieuwd was hoe we Joden in het engels en Nederlands noemen...en of er in Nederland nog veel Joden wonen. Helaas moet ik zeggen dat de Tweede Wereld oorlog voor de joden in Nederland niet zo goed is afgelopen.
Het blijkt dat hij toch redelijk wat voor zijn ticket $334 dollar, betaald heeft. Dan doen wij het met $224 niet zo slecht..voor een laat geboekt ticket. Het blijkt dat de acheologe die ik bij Mayar tegen kwam tegen de $160 geboekt heeft. Spekkopers zijn de Amerikaanse meisjes die Cusco gelijk geboekt hebben met hun internationale ticket. Zij krijgen de ticket wel voor de Lonely Planet prijs van $100...al moet je met die olieprijzen vanvandaag toch rekenen op veranderlijke prijzen. In elk geval krijgen wij geen geld terug ookal staat de olieprijs nu op $64, ruim de helft lager dan in juni, toen we de tickets boekten voor EUR 900.

De Jood heeft een dochter in Aberdeen wonen en is daar op bezoek geweest. Hij betaalde de helft van de ticket, wat volgens mij nog steeds een flinke aderlating is geweest. Al hoewel hij maar een jaar engelse les heeft gehad komt hij er toch heel ver mee. Hij praat langzaam...maar vind wel altijd de juiste woorden.
Hij is in elk geval ingenieur en heeft ook contact met Nederland.
In elk geval wordt de haven van Puerto Menaldo ook aangepast en Nederland is hier voor ook benaderd. Op zich wel apart..omdat die haven eigenlijk zo goed als niets voorsteld. De bootjes zijn klein, de vrachtload is klein. Het enige aparte is de grote pijlersr die midden in de rivier staan. Waarschijnlijk komt er tzt een brug. Helaas verteld deze bouwkundig (?) ingenieur uit Lima dat de lucht haven van Cusco heel gevaarlijk is omdat er allerlei bergen om de Cusco staan waardoor heel veel aanvliegroutes niet mogelijk zijn..Eigenlijk voldoet alleen een halve cirkel door de berug rug. En inderdaad...tijdesn het aanvliegen voel ik elke rukwind die door de bergdalen tegen het toestel aan drukken.
De landing is niet geweldig en mijn buurman vind dat ook. Tijdens het landen schommelde het toestel nog al. In Lima is het wel beter.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage